Østersø NGO Netværk, Danmark

Baltic Sea NGO Network, Denmark

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Arkiv Guidelines mod trafficking i Østersøregionen

Guidelines mod trafficking i Østersøregionen

Email Udskriv

Af Ole Meldgaard, Kofoeds Skole

Også i Østersøregionen er mennesker udsat for labour trafficking og tvangsarbejde. Nylige undersøgelser i Finland, Sverige, Estland og Litauen viser, at det er ikke ualmindeligt at migrantarbejdere betaler skyhøje beløb for rekruttering, rejser, logi og andre ”serviceydelser” og at de snydes med løn- og arbejdsbetingelser. Labour Trafficking er især udbredt i sektorer med lavtuddannet arbejdskraft og lavtlønsjob, f.eks. i rengøringsbranchen, byggesektoren, restaurationsområdet og i landbrug og gartneri. Ofte er der tale om en glidende overgang i udnyttelsen fra dårlige levevilkår til en lang arbejdsdag og lav løn til mere alvorlige former for udnyttelse som tvangsarbejde.

Emnet blev behandlet på Baltic Sea NGO Forum i Finland i 2014. Det blev påpeget, at også NGO’er i Østersøregionen kan gøre noget for at komme trafficking til livs. Se rapport fra Forum.

Til støtte for arbejdet mod trafficking har European Institute for Crime Prevention and Control, affiliated with the United Nations udsendt “Guidelines to prevent abusive Recruitment, exploitative Employment and Trafficking of migrant Workers in the Baltic Sea Region”.

Se Guidelines mod traffickiing.

Senest opdateret: Mandag, 01. april 2019 23:41